Rurki z kremem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto
Z podanych składników zagniatamy ciasto, ma ono być gładkie, lśniące i jednolite. Polecam by margaryna była zimna, wtedy ciasto lepiej się zagniata:-)
Ciasto wkładamy do woreczka i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
2.przygotowujemy foremki do rurek (są do kupienia w każdym sklepie gospodarstwa domowego, lub na allegro za grosze) .
Następnie odrywamy z ciasta mały kawałek i rozwałkowujemy na duży cienki placek. Kroimy go w paski około 2cm
Bierzemy pasek i owijamy nim foremkę, zaczynając od węższego końca, gdy pasek się skończy, bierzemy kolejny tak by owinąć całą foremkę.
3.Następnie jednym bokiem foremki obtaczamy ją w cukrze. Tak jak na zdjęciach :-)
4.Foremki pieczemy w temp 200 stopni na złoty kolor około 10-12 minut.
Jeszcze gorące rurki ściągamy z foremek i działamy dalej aż zrobimy rurki z całego ciasta :-)
5.i dalej pieczemy rurki, przepis jest bardzo wydajny
6.krem
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i serek ,
szpryca nadziewamy rurki, i gotowe
Rurki są przepyszne i znikają w ekspresowym tempie.
Komentarze