Zapraszam na smaczny rosół przygotowany na udku z indyka. Pyszny, aromatyczny i domowy rosół polecam na obiad.
3 godz.
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
4 l wody
1 noga z indyka ( u mnie 1 kg )
4 duże marchewki
1 duża pietruszka
1/4 małego selera
1,5 łyżki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki kurkumy
natka pietruszki
0,5 kg makaronu
woda do gotowania makaronu
sól
olej
1.Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody, gotujemy i zbieramy szumowiny.
W międzyczasie obieramy warzywa i wkładamy do rosołu. Gotujemy do miekkości warzyw i mięsa. Przyprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z olejem. Odsączamy z wody.
Komentarze