Rosół indyczy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny rosół przygotowany na udku z indyka. Pyszny, aromatyczny i domowy rosół polecam na obiad.

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 l wody
    1 noga z indyka ( u mnie 1 kg )
    4 duże marchewki
    1 duża pietruszka
    1/4 małego selera
    1,5 łyżki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki kurkumy
    natka pietruszki
    0,5 kg makaronu
    woda do gotowania makaronu
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół indyczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rosół indyczy 1. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody, gotujemy i zbieramy szumowiny.
    W międzyczasie obieramy warzywa i wkładamy do rosołu. Gotujemy do miekkości warzyw i mięsa. Przyprawiamy do smaku.
    Makaron gotujemy w osolonej wodzie z olejem. Odsączamy z wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Marchewka Mięso Pietruszka Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować