Rolady schabowe z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne rolady schabowe w panierce z kiełbaską wiejską w środku. Są bardzo szybkie proste i tanie w przygotowaniu. Idealne na Świąteczny obiad w gronie najbliższych.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
    2 kiełbasy wiejskie
    przyprawa do wieprzowiny
    1,5 szklanki bułki tartej
    2 jajka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rolady schabowe z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zwijanie roladek 1. Kotlety umyć i rozbić jak na największe płaty, oprószyć w przyprawie do mięsa. Na mięsie położyć kiełbaskę i zwinąć ciasno roladki.
  • 2. Jajka roztrzepać, roladki panierować w jajku a następnie w bułce tartej. Czynność powtórzyć jeszcze raz.
  • smażenie rolad 3. Roladki smażyć na oleju na małym ogniu na złoty kolor.

Porady

Roladki smażyć na małym ogniu, na dużym by się za bardzo spiekły a w środku były surowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Mięso Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować