Roladki ze szpinakiem na zielonym makaronie

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne, pożywne i proste danie na każdą okazję.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
    500 g szpinaku świeżego
    400 g makaronu wstążki
    200 g sera pleśniowego
    1 szklanka śmietany 18 proc.
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki soku z cytryny
    gałka muszkatołowa
    oliwa i mąka do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki ze szpinakiem na zielonym makaronie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki ze szpinakiem na zielonym makaronie 1. Czosnek drobno posiekać i podsmażyć na oliwie. Dodać umyte liście szpinaku, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Poddusić, wymieszać ze śmietaną, odstawić do wystudzenia.
  • roladki ze szpinakiem na zielonym makaronie 2. Filety oczyścić, rozkroić, delikatnie rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Każdy obłożyć łyżką szpinaku i plasterkiem sera pleśniowego. Następnie zwinąć jak roladkę i spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w mące, podsmażyć na oliwie i poddusić, zrumieniając z każdej strony.
  • 3. Makaron ugotować wg.przepisu na opakowaniu. Odcedzić, zahartować i wymieszać z resztą szpinaku. Rozłożyć na dużych talerzach i obłożyć złocistymi roladkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser pleśniowy Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować