Roladki schabowe ze szpinakiem, serem pleśniowym i pomidorami suszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyty i osuszony szpinak odparuj na suchej patelni . Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i gałkę muszkatołową. Podduś i ostudź. Pomidory suszone osącz z zalewy i pokrój na mniejsze kawałki, ser pleśniowy pokrój w kostkę.
2.Kotlety roztrzep, przypraw solą i pieprzem, po czym układaj na nich obok siebie: szpinak, ser pleśniowy i pomidorki. Zwiń ciasto w roladki.
3.Każdą roladkę panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej i podsmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz jeszcze ok.20 minut w 180 st.
4.Przygotuj sos: paprykę umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w paski. Podsmaż na oleju razem z posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Warzywa zalej bulionem i pomidorami z puszki. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Chwilę podduś, aż część płynu odparuje. Roladki podawaj podane na sosie pomidorowo-paprykowym. Smacznego!
Komentarze