Roladki wieprzowe ze szpinakiem

3 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Za szpinakiem nie przepadam, ale dodany do mięsa wieprzowego, z dodatkiem czosnku , przypadł mi do gustu. Smaczne, szybkie w wykonaniu , a składniki dostępne przez cały rok.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Roladki:
    4 plastry schabu surowego
    50 g. mrożonego szpinaku
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    2 łyżki przyprawy do mięs
    olej do smażenia
    sól do smaku
    Dodatkowo:
    naczynie do zapiekania
    wykałaczki małe
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki wieprzowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Plastry schabu rozbijam tłuczkiem, przyprawiam przyprawą do mięs, odstawiam. Czosnek obieram, kroję w plasterki, oprószam solą, odstawiam. Po pół godzinie, na plastry schabu rozkładam mrożony szpinak, na szpinaku rozkładam plasterki czosnku, zwijam roladki, spinam wykałaczkami.
  • jk 2. Gotowe roladki rumienie na rozgrzanym oleju, przekładam do naczynia do zapiekania, skrapiam wodą. Zapiekam 15 minut w temp. 180 stopni.

Porady

Gotowe roladki podaję z podsmażanymi , ugotowanymi ziemniakami i pomidorami skropionymi resztą oleju od czosnku i posypanymi pieprzem młotkowanym z kolendrą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować