Roladki z udek kurczaka

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Średni

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki z delikatnego mięsa kurczaka z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem.

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 750 g podudzia kurczaka bez kości i skóry
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki musztardy
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • 1 cebula
    • 20 dag pieczarek
    • 20 dag sera żółtego
    • Bułka tarta do panierki
    • Olej do smażenia
    • 2 jajka
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Roladki z udek kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marynata 1. 1. Mięso z udek delikatnie rozbijam.
    2. Do miski przekładam majonez, musztardę, wsypuję paprykę słodką, sól, pieprz, mieszam. Następnie smaruję marynatą każdy kawałek mięsa i odstawiam na godzinę.
  • farsz 2. 3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu grzyby studzę i łączę z połową żółtego sera, startego na tarce o dużych oczkach.
  • farsz 3. 4. Na każdy kawałku mięsa na środku układam po łyżce farszu.
  • roladki 4. 5. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
    6. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 5. 7. Po usmażeniu na roladkach układam pozostały żółty ser, ser się sam stopi pod wpływem ciepła z roladek.
  • roladki 6. 8. Gotowe, podaję z surówką oraz upieczonymi ziemniakami.
    9. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować