Roladki z szynki konserwowej.

5 (7 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybka i pyszna przystawka na każdą imprezę.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30dag. szynki konserwowej
    2 serki chrzanowe lub naturalne + łyżeczka chrzanu
    4 duże ogórki konserwowe
    Papryka konserwowa
    3 łyżki słoneczniku
    Serek pleśniowy/ ser camembert
    Oliwki/pomidorki koktajlowe/rzodkiewka
Wystaw ocenę:

5 (7 ocen)

Roladki z szynki konserwowej. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słonecznik prażymy na suchej patelni, studzimy. Można lekko zmiksować go w blenderze, ale tak żeby był cały czas wyczuwalny. Ogórki i paprykę kroimy w grubsze paski. Serki łączymy z chrzanem oraz ze słonecznikiem. Szynkę smarujemy serkiem i kładziemy na to pasek ogórka, zawijamy. Robimy na przemian ogórek z papryką.
    Do roladek można dodać ser pleśniowy nabity na wykałaczkę razem z rzodkiewką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka konserwowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować