Zawijasy - roladki z szynki

5 (6 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Idealna propozycja na wielkanocne śniadanie - roladki z szynki z kilkoma dodatkami będą efektownie wyglądać, a w dodatku są pyszne. Polecam spróbować, bo są szybkie w przygotowaniu :-) Film z przepisem znajdziesz na moim kanale YouTube - Gotowanie Po Mojemu

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6-8 plastrów szynki (zależy od wielkości)
    2 jajka ugotowane na twardo
    30 g tartego żółtego sera
    1 mała papryczka słodka
    Sos:
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka chrzanu
    pieprz i sól
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Zawijasy - roladki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka i papryczkę pokroić w bardzo drobną kosteczkę i przełożyć do miseczki. Dodać tarty ser, majonez, chrzan, całość wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

    Nakładać po łyżce farszu na plaster szynki, zwinąć i można związać szczypiorkiem.

    Polecam, bo to prosta i szybka przekąska idealna na świąteczny stół i nie tylko. Sprawdzi się również jako przekąska na imprezowym stole.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować