ROLADKI Z RYBY

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Atrakcyjne danie z ryby.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z ryby (mintaj, dorsz, pstrąg itp...)
    2 łyżki pesto
    2 łyżki pokrojonej dymki (biała część)
    2 łyżki startego sera żółtego
    sól i pieprz do smaku
    8 szt drewnianych wykałaczek
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Roladki z ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć.
    Każdy filet, posolić i oprószyć pieprzem, następnie posmarować pesto, posypać dymką i żółtym serem, zrolować, spiąć wykałaczkami.
    Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadzić olej i ułożyć w nim roladki.
    Naczynie przykryć pokrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 30 minut.

Porady

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i ulubioną sałatką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować