Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy na pół, rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek piersi smarujemy musztardą, posypujemy pieprzem czarnym, solą i ziołami do sałatek. Odstawiamy w chłodne miejsce.
2.Na patelnię wkładamy odrobinę masła i 1/4 opakowania mrożonego szpinaku, smażymy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
3.Na każdy płat układamy szpinak i plasterki papryki czerwonej i zawijamy dość mocno płatem piersi, dodatkowo obwijamy boczkiem i spinamy wykałaczkami.
4.Na patelnię wlewamy łyżkę oleju, rozgrzewamy wkładamy roladki, smażymy z każdej strony około 15 minut.
5.Robimy dekoracje z warzyw. Na ozdobiony talerz kładziemy roladkę podajemy z musem z aronii i wiśni.
Komentarze