Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serkiem topionym

4.5 (201 ocen)

Tym razem ser żółty zastąpiłam serkiem topionym, uważam że jest on świetnym jego zamiennikiem.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    150g szpinaku mrożonego
    1 serek topiony
    Sól, pieprz do smaku
    Tłuszcz do smażenia

    Panierka:
    Mąka pszenna
    Jajko
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nadzienie 1. Pierś z kurczaka oczyścić. Każdą pojedyncza przekroić poprzek na połowę i rozbić za pomocą tłuczka do mięsa, osolić i posypać pieprzem. Szpinak udusić na patelni, przyprawić do smaku. Na każdy rozbity płat mięsa ułożyć szpinak i ok 0,5cm plaster serka żółtego.
  • zwijanie roladek 2. Zwinąć roladki
  • panierowanie 3. Roladki opanierować w mące pszennej, rozbełtanym jajku i bułce tartej.
  • smażenie 4. Roladki usmażyć.

Porady

W zależności od upodobania podczas panierowania można dodac do bułki tartej łyżeczkę przyprawy do kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pierś z kurczaka Serek Szpinak Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować