Roladki ze szpinakiem i pieczarkami

4.98 (190 ocen)

Zielone roladki - czyli zdrowe mięsko ze szpinakiem w towarzystwie pieczarek.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    450g szpinaku mrożonego
    8-10 pieczarek
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    10 dag sera żółtego
    pieprz, sól do smaku
    tłuszcz do smażenia

    panierka:
    2 jajka
    bułka tarta
    mąka pszenna


Wystaw ocenę:

4.98 (190 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś z kurczaka 1. Piersi z kurczaka oczyścić, rozbić za pomocą tłuczka. Posypać z wierzchu świeżo mielonym pieprzem i solą.
  • nadzienie ze szpinaku 2. Cebulę pokroić w drobna kostkę, przyrumienić na tłuszczu wraz z pokrojonymi w półplasterki pieczarkami, po czym dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć kilka minut. Dodać rozmrożony szpinak, doprawić do smaku.
  • nałożyć nadzienie 3. Na pierś nałożyć farsz ze szpinakiem oraz ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach, zwinąć roladkę.
  • panierowanie 4. Roladki panierować w mące, jajku i bułce tartej.
  • smażenie 5. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować