Roladki z pieczarkami w boczku otulone

4.5 (140 ocen)

  • 30 min

Roladki które mojej rodzinie bardzo smakowały. Uwielbiamy por i postanowiłam go połączyć z pieczarkami i powstało fajne nadzienie. Otulone boczkiem wędzonym dostały fajnego aromatu. Szybki i prosty obiad a jaki dobry. Polecam także dla gości, będą zachwyceni.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 piersi z kurczaka

    6 plastrów boczku wędzonego

    25 dkg pieczarek

    1 por mała biała część

    sól, pieprz

    masło klarowane

    3 gałązki koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Roladki z pieczarkami w boczku otulone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki i por pokrojony 1. Por kroję drobno i przesmażam na patelni na maśle klarowanym.Wykładam na talerz, i przesmażam na tej samej patelni pokrojone w plastry pieczarki.
  • pieczarki i por podsmażony 2. Por wymieszany z pieczarkami
  • farsz na rozbitej piersi 3. Piersi z kurczaka rozbijam, solę i pieprzę, układam pokrojony koperek. Soli daję mało bo boczek jest słony. Układam na każde piersij farsz. Zwijam roladki, obkładam każdą dwoma plastrami boczku. Spinam je szpikulcami żeby się nie rozleciały w trakcie smażenia.
  • rolady zwinięte 4. Smażę na maśle na wolnym ogniu, podlewając odrobiną wody. Obracam je z każdej strony do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Drób Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować