Roladki z papryką otulone boczkiem

4.5 (178 ocen)

Pyszne i soczyste mięso z kurczaka otulone chrupiącym i pachnącym ziołami boczkiem. Doskonałe z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.

Składniki:

  • 2 duże filety z kurczaka
    kawałek papryki czerwonej
    kawałek papryki jasnej
    1/2 kulki mozzarelli
    12 cieniutkich plasterków boczku
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    czosnek granulowany
    tymianek
    2 łyżki oleju

Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z papryką otulone boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, pozbawić błonek. Pokroić wzdłuż na 4 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem granulowanym. Na każdym płacie układać paseczki kolorowej papryki i mozzarelli. Zwinąć w roladki. Każdą roladkę owinąć 3 plasterkami boczku, w razie konieczności spiąć wykałaczkami. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Posypać tymiankiem i piec ok 40 minut, do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kurczak Mięso Mozzarella Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować