Roladki z kurczaka z kapustą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Roladki, które rozpuszczają się w ustach są bardzo soczyste, delikatne i bardzo smaczne.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • 1 papryka czerwona
    • 2 całe jajka
    • 2 łyżki przyprawy gyros
    • 10 liści kapusty pekińskiej
    • 1 szklanka mąki pszennej
    • ½ szklanki wody
    • 1 szklanka mleka
    • Sól
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z kurczaka z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą oraz dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
  • roladki 2. Liście zanurzamy na 5 minut w gorącej wodzie.
    Na każdy liści nakładamy po farsz mięsny i zwijamy w roladki.
  • roladki 3. Robimy ciasto naleśnikowe, do miski wsypujemy mąkę, sól, wbijamy jajko, wlewamy wodę i mieszając stopniowo mleko. Ciasto musimy być gęstsze niż na naleśniki.
    W cieście zanurzamy roladki i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 4. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować