Roladki z kurczaka w boczku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zamiast tradycyjnych kotletów przygotuj te pyszne mięsne roladki ze smakowitym nadzieniem, owinięte aromatycznym boczkiem, który sprawia, że roladki są soczyste i smaczne. Wypróbuj a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczak
    • 6 plastrów boczku parzonego
    • 10 dag sera żółtego
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do panierki
    • 2 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Roladki z kurczaka w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą.
    Na każdym plastrze mięsa układam po słupku żółtego sera. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
  • rolakdi 2. Roladki panieruję w mące pszennej w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.
    Następnie smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 3. 5. Roladki gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować