Roladki z kurczaka zawijane w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło z oliwą rozgrzać na patelni dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, następnie dodać szpinak. Szpinak podsmażać do momentu, aż woda odparuje, a całość zmniejszy objętość. Doprawić solą i pieprzem.
2.Mięso pokroić na filety, lekko rozklepać. Doprawić z obu stron solą i pieprzem. Szpinak podzielić na 2 porcje, rozłożyć na filetach i dokładnie zawinąć w roladki.
3.Roladki zawinąć w plastry boczku. Spiąć roladki wykałaczkami.
4.Masło roztopić na patelni, położyć roladki. Obsmażyć je z każdej strony. Podsmażone roladki podlać białym winem i dusić do jego odparowania. Posypać tymiankiem.
5.Kiedy wino odparuje zalać roladki bulionem i dusić pod przykryciem około 15 min. Podawać na ciepło z ulubioną sałatką.
Komentarze