Roladki z grilla

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne, proste w wykonaniu i szybko znikające roladki z grilla przygotowane z mięsa mielonego.
Super smaczny posiłek dla nadchodzących gości i szybkimi krokami zbliżający się sezon grillowy.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowo - wołowe około 1 kg,
    jajka 2,
    cebula 1 szt,,
    sól i pieprz do smaku,
    przyprawa do mielonego 1 łyżka,
    majeranek 1 łyżeczka,
    bułka tarta 3- 4 łyżki,
    woda zimna około 100 ml,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Rolada Roladki Jajko Grill

Roladki z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z grilla 1. Mięso mielone wieprzowo - wołowe wkładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawiamy do smaku przyprawami oraz dodajemy bułkę tartą.
    Wszystko dobrze wyrabiamy.
    W trakcie wyrabiania mięsa dodajemy po odrobinie zimnej wody i wyrabiamy tak długo aż mięso wchłonie wodę i nie będzie przywierać nam do dłoni. Im dłużej będziemy wyrabiać tym roladki będą lepsze.
    Z tak przygotowanej masy formujemy roladki, które układamy na tacy i zostawiamy na 30 minut w chłodnym miejscu.
    Po tym czasie roladki układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej strony często roladki obracając.
    Czas grillowania zależy od tego jak grillujemy i jak roladki nam się przypiekają.

    Podajemy z pysznym sosem chrzanowym.

Porady

Ilość porcji zależy jak duże będziemy robić roladki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Cebula Jajka Mięso Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Grillowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować