Roladki z jajkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta przetnij na 3 plastry i delikatnie rozbij .
przypraw każdy kawałek mięsa.
2.Farsz:
Jajka ugotuj, ostudź i posiekaj na drobne kawałeczki. Do jajek dodaj posiekaną pietruszkę, starty ser. Następnie dopraw solą i pieprzem.
3.Na każdy kawałek fileta połóż farsz.
4.Tak przygotowany filet zawiń zaczynając od jednych boków,a następnie kolejne boki mocno dociskając aby były zwięzłe i nie wychodził farsz.
5.Tak przygotowany dewolaj połóż na folię i zwiń w rulon jak cukierka.
Przeciągnij go kulając po blacie aby był z każdej stromy równiutki.
6.Tak przygotowane dewolaje najlepiej jest schłodzić chociaż godzinkę przed panierowaniem, ponieważ uzyskają ładny kształt.
7.Dewolaja obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
8.Kładziemy na delikatnie rozgrzany olej.
9.Smażymy na małym ogniu ponieważ dewolaj jest duży potrzebuje dłuższego czasu smażenia niż zwykły kotlet. Można przykryć pokrywką wtedy szybciej dojdzie mięso w środku.
Komentarze