Roladki z fasolką szparagową i papryką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nadziewane roladki ,szybki pomysł na ciekawy obiad.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kotlety schabowe 4 szt
    fasolka szparagowa 200 g
    papryka czerwona 1/2 szt
    ser żółty 5 g
    jajko 1 szt
    Bułka tarta klasyczna
    sól
    Papryka słodka mielona
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z fasolką szparagową i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Paprykę koimy w cienkie paski a ser w cienkie plastry. Schab rozbijamy bardzo cienko starając się otrzymać kształt jak najbardziej zbliżony do prostokąta. Na brzeg każdego plastra schabu (z węższej strony) kładziemy trochę sera, kilka pasków papryki i kilka strąków fasolki. Plastry zwijamy ciasno, aby nadzienie nie uciekło. Tak przygotowane roladki obtaczamy w jajku roztrzepanym z solą i papryką słodką a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Mięso Papryka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować