Roladki schabowe z fasolką szparagową

4.5 (192 ocen)

  • 40 min

Roladki schabowe nadziane serem i ..fasolką szparagową:) Pysznie ciekawie i sycąco:) Polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kosci
    4 plastry sera zóltego
    fasolka szparagowa zółta-około 20 dag,
    sól,
    pieprz,
    jajko,
    bułka tarta,
    olej do smazenia
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Roladki schabowe z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć , oczyścic z końcówek i wrzucic do osolonej ,gotującej się wody na około 15 minut. Plastry schabu delikatnie rozbić , oprószyć z obu stron solą i pieprzem . Na każdy plaster schabu ułozyc ser żółty i po kilka strąków ugotowanej fasoli. Zawijac , ewentualnie spiąć wykałaczką.
    Roladki obtaczac w roztrzepanym jajku a nastepnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.Podawac z ziemniakami i ulubioną surówką.Smacznago

Porady

4 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować