ROLADKI Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Miałam w lodówce piersi z kurczaka, miałam też nadmiar szparagówki, postanowiłam to wykorzystać :)

  • 30 min

Składniki:

  • pól kg piersi z kurczaka
    2 garscie fasolki szparagowej
    2 marchwie
    sól
    pieprze
    zioła prowansalskie
    1 jajko
    1,5 szklanki bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka rozcinamy na plastry, delikatnie każdy robijamy,
    oprószamy solą, pieprzem. W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagowa
    i pokrojoną w słupki marchewkę. Odlewamy wodę po ok 15 minutach,
    studzimy. Oprószamydosc obficie ziołami. Na każdym plastrze piersi
    zkurczaka układamy ciasno fasolki szparagowe i marchewkę. Zwijamy po
    długości, spinamy wykłaczkami. Kazdą roladkę panierujemy w jajku,
    następnie bułce tartej i zmażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
    Podajemy na pozostałej marchewce i fasolce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Fasola Fasolka szparagowa Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować