Roladki schabowe z fasolką szparagową i papryką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kiedy pojawia się fasolka szparagowa przygotowuję z niej roladki. Zmieniam tylko dodatki warzywne i mięso z drobiowego na schab. Świetnym dodatkiem będzie ryż. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g schabu bez kości
    250 g fasolki szparagowej ( u mnie zielona)
    po pół papryki czerwonej i pomarańczowej
    mąka do panierowania 
    olej do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z fasolką szparagową i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokrój na 4-5 plastrów. Każdy plaster cienko rozbij, po czym przypraw z obu stron solą i pieprzem.
  • Tak przygotowane roladki panieruj w mące i smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawaj np. z ryżem i ulubioną surówką. 2. Fasolkę umyj, usuń końcówki i ugotuj na miękko, w lekko posolonej wodzie (ewentualnie przetnij na pół).
  • Roladki schabowe 3. Papryki, oczyszczone z gniazd nasiennych pokrój w cienkie paski. Osączoną i ostudzoną fasolkę poukładaj razem z papryką na plastrach schabu. Następnie ciasno zwiń w roladkę. Tak samo postępuj z pozostałymi składnikami.
  • 4. Tak przygotowane roladki panieruj w mące i smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawaj np. z ryżem i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Papryka Schab Warzywa

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować