Kiedy pojawia się fasolka szparagowa przygotowuję z niej roladki. Zmieniam tylko dodatki warzywne i mięso z drobiowego na schab. Świetnym dodatkiem będzie ryż. Polecam!
30 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
600 g schabu bez kości
250 g fasolki szparagowej ( u mnie zielona)
po pół papryki czerwonej i pomarańczowej
mąka do panierowania
olej do smażenia
sól, pieprz
Roladki schabowe z fasolką szparagową i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokrój na 4-5 plastrów. Każdy plaster cienko rozbij, po czym przypraw z obu stron solą i pieprzem.
2.Fasolkę umyj, usuń końcówki i ugotuj na miękko, w lekko posolonej wodzie (ewentualnie przetnij na pół).
3.Papryki, oczyszczone z gniazd nasiennych pokrój w cienkie paski. Osączoną i ostudzoną fasolkę poukładaj razem z papryką na plastrach schabu. Następnie ciasno zwiń w roladkę. Tak samo postępuj z pozostałymi składnikami.
4.Tak przygotowane roladki panieruj w mące i smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawaj np. z ryżem i ulubioną surówką.
Komentarze