Roladki w winnym aromacie z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę płuczemy w zimnej wodzie, zalewamy czystą wodą dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy przez około 25-30 minut.
2.Cebulę obieramy, kroimy w piórka, czyste pieczarki kroimy w paski, obraną marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki, każdy produkt osobno lekko podduszamy na maśle.
3.Kotlety rozbijamy na cienkie placki, opruszamy solą i pieprzem z każdej strony. Na każdego kotleta kładziemy po kawałku sera pleśniowego i zwijamy w roladkę, następnie zawijamy w plaster boczku. Na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju kładziemy rolady i smażymy z każdej strony do zrumienienia boczku.
4.Kapustę odcedzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawą do bigosu, na kapustę kładziemy cebulę, marchewkę i pieczarki na całości układamy roladki, zalewamy winem i zapiekamy w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze