Roladki w winnym aromacie z warzywami

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne roladki ze schabu faszerowane serem camembert w aromacie winnym, Idealna na uroczysty obiad i nie tylko

Składniki:

  • 5 kawałków 1,5 cm schabu
    5 plastrów boczku wędzonego
    ser camembert
    30 dag kapusty kiszonej
    3 duże marchewki
    30 dkg pieczarek
    2 cebule
    2 lampki wina białego półsłodkiego
    2 liście laurowe
    3 ziela angielskie
    przyprawa do bigosu
    4 łyżki masła
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki w winnym aromacie z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę płuczemy w zimnej wodzie, zalewamy czystą wodą dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy przez około 25-30 minut.
  • 2. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, czyste pieczarki kroimy w paski, obraną marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki, każdy produkt osobno lekko podduszamy na maśle.
  • 3. Kotlety rozbijamy na cienkie placki, opruszamy solą i pieprzem z każdej strony. Na każdego kotleta kładziemy po kawałku sera pleśniowego i zwijamy w roladkę, następnie zawijamy w plaster boczku. Na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju kładziemy rolady i smażymy z każdej strony do zrumienienia boczku.
  • 4. Kapustę odcedzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawą do bigosu, na kapustę kładziemy cebulę, marchewkę i pieczarki na całości układamy roladki, zalewamy winem i zapiekamy w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kapusta Marchewka Pieczarki Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować