Karkówka w occie winnym

4.5 (149 ocen)

  • 3 godz.

Przepis na tę karkówkę dostałam od bratowej.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    30 dag pieczarek
    2 cebulę

    Zalewa:
    4 łyżki magi
    6 łyżek octu winnego

    5 łyżek cukry
    1 szklanka wody
    słoik przecieru 200 m
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w occie winnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić, przyprawić pikantną marynatą do mięsa i obsmażyć z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojona na talarki cebulę oraz poszatkowane pieczarki. Na składniki wylać zalewę z wymienionych produktów. Naczynie zamknąć i wstawić do rozgrzanego piekarnika ( 160 C) na około 2-2,5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować