Indycze roladki z marchewką w maślano-winnym sosie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Soczyste roladki, nadziewane chrzanem i słodką marchewką. Roladki zajadać można nawet na zimno.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g piersi z indyka (5-6 plastrów)
    sól, pieprz
    2 łyżeczki suszonego tymianku
    2 łyżki chrzanu ze słoika

    Nadzienie:
    2 duże marchewki
    2 łyżki masła, do przesmażenia marchewki
    odrobina soli, pieprzu i cukru

    Sos:
    1/2 szklanki białego wytrawnego wina
    2 łyżki ziołowego masła

    olej do smażenia
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Zrazy

Indycze roladki z marchewką w maślano-winnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry indyka włóż do mocnego worka i rozbij. Każdy przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.
  • Przesmażanie marchewki 2. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na patelnię wrzuć masło i marchewkę, smaż ją ok. 5 minut ciągle mieszając. Dopraw delikatnie solą, pieprzem i cukrem. Zostaw do przestygnięcia.
  • Plastry indyka nadziewane marchewką 3. Każdy plaster posmaruj od wewnątrz chrzanem. Nałóż marchewkę i zwiń tak by powstała roladka. Całość zepnij wykałaczkami.
  • Obsmażanie roladek 4. Roladki obsmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
  • Sos maślano-winny 5. Na patelnię, po smażeniu roladek, wlej wino i dodaj ziołowe masło, możesz dodać odrobinę soli i pieprzu.
  • Zapiekanie roladek 6. Powstałym sosem polej roladki i wstaw do rozgrzanego do 190 st. C piekarnika na 15 minut. W połowie czasu przewróć roladki na drugą stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Marchewka Pierś z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować