Roladki indycze z nadzeniem z kaszy jaglanej sera żółtego i szpinaku

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 5 osób

smaczny pozywny sycacy obiad:)zdowy i aromatyczny:) z surówka i ziemniakami takie roladki smakuja wyśmienicie!

  • 55 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 5 sztuk sznycli z fileta indyka
    -około 200 g mrozonego szpianaku
    1\2 szklanki kaszy jaglanej na sypko
    około 80 g statego na tarce sera zółtego
    pieprz swiezo zmielony
    sól ziołowa
    sól

    jajko
    bułka tarta
    szuszona natka
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki indycze z nadzeniem z kaszy jaglanej sera żółtego i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Szpinak rozmrazamy.
    2. Kasze przelewamy zimną woda i gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji, odcedzamy, odstawiamy do przestudzenia.
    3. W misce umieszczamy szpinak, przestudzona kasze , suszona natkę i ser zółty, przyprawiamy do smaku i mieszamy.
    4. Sznycle indycze lekko rozbijamy przez kawałek folii spożywczej. Oprószamy przyprawami z obu stron .
    5. Na każdym kawałku mięsa rozprowadzamy nadzenie szpinakowe z kasza
    jaglaną , zwijamy i ewentualnie spinamy wykałaczka.
    6. Roladki maczamy w rozbebłanym jajku a nastepnie panierujemy w bułce tartej.
    7. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz , roladki smazymy na rumiano z obu stron, odsaczamy na papaierowym reczniku.
    Podajemy z ziemniakami i surówka .
    Smacznego.

Porady

sznycle po delikatnym rozbiciu i oprószeniu przyprawamu powinny byc odstawione w chłodne miejsce na conajmniej kwadrans.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Kasza Kasza jaglana Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować