Chrupiące z wierzchu roladki drobiowe dzięki płatkom kukurydzianym, z delikatnym jajecznym środkiem.
Tak przygotowane mięso jak najbardziej możemy podać na niedzielny lub świąteczny obiad.
Roladki smakują wyśmienicie :)
Roladki drobiowe z omletem w panierce z płatków kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi przekroić na pół wzdłuż, każdy plaster rozbić, nie dziurawiąc mięsa.
Plastry mięsa oprószyć solą i pieprzem, odstawić.
2.Omlet:Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz.
Wsypać mąkę pszenną, wymieszać do połączenia się składników.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, wlać masę jajeczną.
Smażyć na minimalnym ogniu do ścięcia się spodu, omleta przekręcić na drugą stronę.
Smażyć kolejne 3-4 min.
Omleta przekroić na 4 kawałki.
3.Na każdy plaster mięsa położyć kawałek omleta, zwinąć w rulon.
4.Panierka: Płatki wymieszać z bułką tartą.
Jajka roztrzepać z mlekiem.
Roladki panierować w jajkach a następnie płatkach kukurydzianych.
Smażyć na złoty kolor z obu stron, na dość sporej ilości rozgrzanego oleju.
( tak by zakrywał mięso do połowy)
Mięso odsączyć na ręczniku papierowym
Komentarze