Drobiowe paluszki w panierce z płatków kukurydzianych

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Aromatyczne, chrupiące, świetnie komponują się z sosikiem czosnkowym.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 2 filety drobiowe
    1 cebula
    6 łyżek bułki tartej
    1 jajo
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    sól
    pieprz

    PONADTO:

    1 szklanka płatków kukurydzianych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Drobiowe paluszki w panierce z płatków kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wypłukać, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
    Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki.
    Pokrojone mięso i cebulę zmielić w maszynce na duzych oczkach.
    Przyprawić solą pieprzem, papryką i czosnkiem, dodać jajko, bułkę tartą i wyrobić na gładką masę.
    Płatki kukurydziane zblendować.
    Z mięsa uformować podłużne kotleciki, panierować w mące z płatków kukurydzianych.
    Piec w frytownicy beztłuszczowej w 180 stopniach ok 10 - 15 minut na rumiano.
    Podawać z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować