Kotlety z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych

4.49 (170 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Panierka z płatków kukurydzianych to chyba najłatwiejszy sposób na chrupiącego i soczystego kurczaka. W ten sposób można przygotować zarówno kotlety w ramach obiadowego posiłku, jak i filet pokroić w cieńsze paski i w ten sposób uzyskać "paluszki" do maczania w sosie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -duży podwójny filet z kurczaka (ok. 500 g)
    -2 szkl. płatków kukurydzianych
    -2 jajka
    -mąka
    -sól, pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sznycle

Kotlety z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć i oczyścić. Rozkroić wzdłóż na cieńsze kotlety (można także podzielić na 4 części i po prostu rozbić). Obsypać solą i pieprzem.
    Płatki rozdrobnić w blenderze lub wsypać do miski i pognieść ręcznie.
    Przygotowane kotlety obtaczać w bułce, rozbitym jajku i następnie w płatkach kukurydzianych. Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Panierka Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować