Roladki drobiowe z jajkiem

4.46 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Roladki świetnie się nadają na wielkanocny obiad.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    (można też użyć schabu)
    4 plasterki żółtego sera
    2 ugotowane na twardo jajka
    musztarda
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (188 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Jajko

Roladki drobiowe z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podzielić na cztery kotlety. Każdy rozbić. Posypać przyprawami.
    Posmarować cienko musztardą. Położyć połówkę jajka i plasterek (jak bardzo duży to 1/2) żółtego sera. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką.
    Można albo panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na patelni.
    Albo podsmażyć, podlać odrobiną bulionu i udusić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować