3 piersi z kurczaka
schab wędzony
żółty ser
papryka czerwona świeża
listki bazylii
sól morska
pieprz kolorowy
suszone pomidory z czosnkiem
1 jajko
mąka pszenna
bułka tarta
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Roladki drobiowe
1.
Piersi oczyścić, umyć i osuszyć. Rozbić i każdą pierś z dwóch stron doprawić solą morską, świeżo zmielonym pieprzem kolorowym oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem. Na każdej piersi ułożyć po dwa słupki szynki, sera, papryki oraz listki bazylii. Zwinąć roladki. Panierować mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron około 20 min.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze