Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab przeciąć tak aby otrzymać cienki płat.
2.Ja otrzymałam dosyć długi płat mięsa więc go przecięłam na pół i otrzymałam 2 rolady. Mięso rozbić. Oprószyć solą, pieprzem (z obu stron) i posmarować musztardą (tylko z jednej strony). Odstawić na ok 1/2 godziny.
3.Szpinak rozmrozić (jeśli jest zbyt wodnisty odsączyć na sicie) i przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem. Równomiernie rozłożyć na mięsie. Posypać drobno pokrojoną mozzarellą. Zwinąć rolady.
4.Mięso dokładnie zawinąć w folię aluminiową i piec ok 1 godziny w 200 stopniach. Na ok 10 minut przed końcem rozciąć folię aby się lekko przyrumieniło.
Komentarze