Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą

4.5 (180 ocen)

  • 35 min

Pyszna, krucha rolada dla tych, którym znudził się zwykły schabowy.

  • 35 min

Składniki:

  • 70 dag schabu
    20 dag mrożonego szpinaku
    1/2 kulki mozzarelli
    2 łyżeczki musztardy
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada ze szpinakiem i mozzarellą 1. Schab przeciąć tak aby otrzymać cienki płat.
  • Rolada ze szpinakiem i mozzarellą 2. Ja otrzymałam dosyć długi płat mięsa więc go przecięłam na pół i otrzymałam 2 rolady. Mięso rozbić. Oprószyć solą, pieprzem (z obu stron) i posmarować musztardą (tylko z jednej strony). Odstawić na ok 1/2 godziny.
  • Rolada ze szpinakiem i mozzarellą 3. Szpinak rozmrozić (jeśli jest zbyt wodnisty odsączyć na sicie) i przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem. Równomiernie rozłożyć na mięsie. Posypać drobno pokrojoną mozzarellą. Zwinąć rolady.
  • 4. Mięso dokładnie zawinąć w folię aluminiową i piec ok 1 godziny w 200 stopniach. Na ok 10 minut przed końcem rozciąć folię aby się lekko przyrumieniło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować