Rolada z kurczaka z serowo – warzywnym środkiem

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Bardzo zdrowa rolada z kurczaka z warzywno serowym nadzieniem. Jest idealna do obiadu na ciepło, jak i na zimno np. na kanapki.

Składniki:

  • 500 g filetu z piersi kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    Słodka czerwona papryka
    Sól
    Pieprz
    200 g mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchewka)
    100 g żółtego sera
    Oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z kurczaka z serowo – warzywnym środkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-22h3vpy 1. Mieszankę warzywną gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy na plastry (jak na schabowe). Rozbijamy tłuczkiem. Każdy przyprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem. Na foli aluminiowej rozkładamy połowę kurczaka. Na nim układamy warzywa i starty na tarce o średnich oczkach ser. Dociskamy do mięsa. Wierzch przykrywamy resztą mięsa, podwijając pod spód boki. Za pomocą folii formujemy roladę. Wierzch obsypujmy mocniej słodką czerwoną papryką, skrapiamy oliwą. Szczelnie owijamy folią i przekładamy do blaszki. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 50-60 minut. Pod koniec pieczenia delikatnie odwijamy górę folii, by wierzch rolady się zarumienił. Po upieczeniu kroimy na plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować