Rolada serowo pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
2.Żółty ser ścieramy na tarce.Całe jajka mieszamy mikserem z 1 łyżką majonezu, makaronem i 0,35kg żółtego sera. Masę wlewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (25x40cm). Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Papier odrywamy od ciasta, bardzo delikatnie aby nie uszkodzić ciasta.
3.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Dusimy na rozgrzanym maśle.
4.Na ciepłym serowym cieście układamy pieczarki, posypujemy żółtym serem (0,15kg), serek topiony kroimy w małe kosteczki i układamy na pieczarkach. Na końcu całość zwijamy w roladę.
Zapiekamy 25 minut w temp. 180 stopni C.
Komentarze