Rolada serowo - drobiowa

4.97 (148 ocen)

  • 60 min

Smaczna przekąska, smakuje dzieciom i dorosłym, doskonała na kanapkę

  • 60 min

Składniki:

  • 40 dkg startego żółtego sera
    3 łyżki majonezu
    4 jajka
    filet z kurczaka (podwójny)
    ok. 30 dkg pieczarek
    cebula
    pieprz, sól, przyprawa do kurczaka (np.gyros)
    papryka czerwona, żółta, natka pieteruszki
Wystaw ocenę:

4.97 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Rolada serowo - drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepać mikserem, następnie dodać majonez i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji,dodać ser żółty starkowany. Całość dokładnie wymieszać.
    Gotową masę serową wyłożyc na papier do pieczenia i piec ok. 20 min w 200 stopniach, aż się zarumienii
    Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle, doprawić solą pieprzem.
    Filet z kurczaka pokroić cieniutko i rozbić cieniutko (plastry). Posypać przyprawą do kurczaka z dwóch stron.
    Upieczony gorący placek odwrócić górą do dołu i zdjąć papier.Rrozłożyć mięso drobiowe, plaster przy [plastrze. Pieczarki wyłożyć na brzeg rolady, w miejscu gdzie zaczynami zwijać. Można na pierś położyć cienkie paseczki kolorowej papryki i natkę pietruszki wtedy rolada wygląda kolorowo i smakuje wyborniej.
    Następnie całość zwinąć w roladę i zawinąć w ten sam papier do pieczenia. Piec ok 35 min 180 stopni. Spożywamy na zimno.

Porady

do farszu z pieczarek można dodać trochę starkowanego sera, jeśli farsz jest zbyt luźny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować