Rolada serowo - drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka roztrzepać mikserem, następnie dodać majonez i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji,dodać ser żółty starkowany. Całość dokładnie wymieszać.
Gotową masę serową wyłożyc na papier do pieczenia i piec ok. 20 min w 200 stopniach, aż się zarumienii
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle, doprawić solą pieprzem.
Filet z kurczaka pokroić cieniutko i rozbić cieniutko (plastry). Posypać przyprawą do kurczaka z dwóch stron.
Upieczony gorący placek odwrócić górą do dołu i zdjąć papier.Rrozłożyć mięso drobiowe, plaster przy [plastrze. Pieczarki wyłożyć na brzeg rolady, w miejscu gdzie zaczynami zwijać. Można na pierś położyć cienkie paseczki kolorowej papryki i natkę pietruszki wtedy rolada wygląda kolorowo i smakuje wyborniej.
Następnie całość zwinąć w roladę i zawinąć w ten sam papier do pieczenia. Piec ok 35 min 180 stopni. Spożywamy na zimno.
Porady
do farszu z pieczarek można dodać trochę starkowanego sera, jeśli farsz jest zbyt luźny.
Komentarze