Rolada z indyka ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dzisiaj proponuję Wam roladę z indyka z nadzieniem ze szpinaku.
Rolada jest pyszna zarówno na ciepło do drugiego dania, jak również na zimno jako smakowita przekąska nadająca się również do kanapek.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z indyka 600 g,
    masło klarowne 2 łyżki,
    szpinak świeży około 500 g,
    cebula 1 szt,
    ząbki czosnku 3,
    sól morska do smaku,
    pieprz świeżo mielony do smaku,
    gałka muszkatołowa szczypta,
    ser żółty około 100 g,
    mąka 3 łyżki,
    jajko 1 szt,
    bułka tarta do panierowania,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Jajko Ser

Rolada z indyka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z indyka ze szpinakiem 1. Filet indyczy opłukać, osuszyć następnie ponacinać i rozbić na duży płat, oprószyć solą i pieprzem.
    Szpinak oczyścić z brzydkich liści,dokładnie opłukać kilka razy,odsączyć na sicie i pokroić.
    Cebulę i czosnek obrać drobno pokroić następnie podsmażyć na maśle klarownym.
    Do podsmażonej cebuli dodać oczyszczony szpinak i podsmażać na małym ogniu aż szpinak będzie prawie miękki.
    Doprawić solą morską, świeżo mielonym pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.
    Pod koniec smażenia dodać starty na tarce żółty ser, przemieszać i zdjąć z ognia.
    Szpinak rozłożyć na przygotowanym wcześniej płacie i zwinąć w roladę.
    Następnie roladę panierować w mące, jajku a na końcu w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z każdej strony.

    Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką lub buraczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować