Rolada z indyka z warzywami

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Z zawodu jestem cukiernikiem. Moją pasją są różnego rodzaju wypieki. Nie sprawia mi jednak kłopotuprzygotowanie uroczystego obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • ● op. mrożonej marchewki z groszkiem
    ● jajko
    ● 1,5 kg fileta z indyka
    ● 5 łyżeczek bułki tartej
    ● puszka kukurydzy
    ● 40 dag serka mascarpone
    ● 4 łyżki oliwy
    ● pieprz
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z indyka z warzywami 1. Fileta z indyka myjemy, osuszamy
    i nacinamy tak, by powstał
    duży płat. Oprószamy
    solą i pieprzem.
  • Rolada z indyka z warzywami 2. Marchewkę z groszkiem gotujemy
    około 8 minut w lekko
    osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Kukurydzę osączamy.
    Mieszamy z groszkiem
    i marchewką. Serek mascarpone
    mieszamy z jajkiem, bułką
    tartą i warzywami. Rozsmarowujemy
    na mięsie, zwijamy
    w roladę i wiążemy nicią.
  • Rolada z indyka z warzywami 3. Roladę delikatnie przekładamy
    do wysmarowanej oliwą
    brytfanny lub naczynia żaroodpornego.
    Podlewamy małą ilością
    wody. Pieczemy 80 minut
    w piekarniku rozgrzanym do
    temperatury 200 °C. Podczas
    pieczenia polewamy wytwarzającym
    się sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.48 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Rolada z indyka- pieczone w rękawie do pieczenia

To może cię zainteresować