Rolada z indyka faszerowana warzywami

4.47 (166 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pieczona w rękawie do pieczenia jest miękka i soczysta. A dodatek warzyw w środku sprawia, że ciekawie i apetycznie wygląda :)

Składniki:

  • 1100g fileta z indyka
    3-4 nieduże marchewki
    8-10 malutkich ogórków konserwowych
    kilka różyczek brokuła
    100g sera typu feta
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    olej do smażenia






Wystaw ocenę:

4.47 (166 ocen)

Rolada z indyka faszerowana warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, rozbić tak, by tworzyło jak największy płat (księgę). W mięso wetrzeć przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić solą, pieprzem, przykryć i wstawić do lodówki na min 2 godz.
  • ugotuj warzywa 2. Ogórki osączyć z zalewy, jeśli są duże pokroić na mniejsze kawałki. Marchew oczyścić i razem z brokułem ugotować na pół twardo. Osączyć, osuszyć.
  • farsz 3. Na płacie mięsa ułożyć całe marchewki, ogórki, pokruszoną fetę i różyczki brokuła. Ciasno zwinąć w roladę, w razie konieczności związując nićmi kuchennymi.
  • mięso podsmaż 4. Mięso krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • 5. Następnie przełożyć do rękawa i piec ok.80-90 minut w 180 st. Pod koniec pieczenia rozchylić folię, by mięso zrumieniło się. Chwilę studzić przy otwartych drzwiczkach. Pokroić na plastry, podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Feta Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować