Rolada z indyka

4.5 (145 ocen)

  • 1 godz. 50 min

W sam raz na niedzielny obiad. Na gorąco i na zimno. Rolada z indyka z dodatkiem mięsa mielonego i duszonych pieczarek. Pychota, pyszota.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • średni filet z indyka
    0,5 kg mielonego mięsa
    250g pieczarek
    1 cebula
    sól/pieprz do smaku
    słodka papryka
    cienkie plastry słoniny
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z indyka 1. Filet myjemy rozcinamy ale nie do końca. Rozbijamy na kotlet. Mięso mielone przygotowujemy jak na kotlety mielone z ulubionymi przyprawami. Pieczarki, kroimy na kawałki podduszmy dodajemy cebulkę i dusimy do miękkości cebulki. Rozbity filet solimy, pieprzymy. Rozkładamy cienką warstwę mięsa mielonego i podduszone pieczarki. Zwijamy roladę. Na wierzchu układamy plastry słoniny w kratkę. Posypujemy solą i słodką papryką. Pieczemy w 200 stopniach około 80 minut w nagrzanym piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz pieczarkowy Indyk Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować