Rolada z boczku z kiełbasą i jajkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek, kiełbasy białej i boczku to wszystko można połączyć w tej oto roladzie która na pewno zachwyci rodzinę i gości. Jest bardzo smaczna i soczysta.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 600 g boczku świeżego
    5 jajek
    1 kiełbasa biała
    sól, pieprz
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    przyprawa do kurczaka
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rolada z boczku z kiełbasą i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • boczek rozkrojony 1. Boczek kupiłam kawałek nie za duży, ale rozcięłam go bo był za gruby, a chciałam uzyskać jeden płat duży. Nawet jak po rozcięciu uzyskam y dwa płaty bo za mocno go natniemy to nic się nie stanie.. Całość potem i tak mocno zawiążemy nitką grubą. Odkroiłam skórę która okala boczek bo jest mi nie potrzebna Boczek po nacięciu solę, pieprze, posypuje papryką wędzoną, przyprawą do kurczaka i odstawiam na 30 minut aż przejdzie przyprawami.
  • jajecznica na boczku 2. Na rozgrzane masło wbijam jajka i smażę jajecznicę, doprawiam sola, pieprzem. Układam na nim wystudzoną jajecznicę,
  • dodana biała kiełbasa 3. dodaję kiełbasę.
  • rolada zwinięta 4. Zwijam wzdłuż krótszego boku. Zawiązuję nitką i mocno ściągam. Przekładam do brytfanny i przesmażam z każdej strony. Wstawiam do piekarnika temp 180 stopni i piekę 1,5 godziny od czasu do czasu podlewam wodą i sokami które mięso wytworzy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Jajka Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować