Świetny pomysł na wykorzystanie schabu. Roladki wyszły pyszne, soczyste. Obawiałam się, że jajecznica w farszu po blisko godzinnym pieczeniu będzie sucha, ale wyszła jak podana świeżo z patelni :) Było pysznie!
Składniki:
-6 plastrów schabu bez kości
-4 jajka
-50 g boczku wędzonego
-pół szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych
-3 łyżeczki masła + 1 łyżeczka do natłuszczenia formy
-3 łyżki mleka
-sól, pieprz
-odrobina oleju
Faszerowane roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab cienko rozbijamy, przyprawiamy. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Jajka roztrzepujemy z solą i wlewamy do boczku, smażymy jajecznicę. Jeszcze ciepłą nakładamy na każdy plaster mięsa i zwijamy w roladkę.
2.Każdą roladę moczymy w mleku i panierujemy w płatkach kukurydzianych. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i na każdy kawałek wykładamy pół łyżeczki masła. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok. 50-55 minut. Smacznego!
Komentarze