FASZEROWANE ROLADKI SCHABOWE

4.5 (154 ocen)

Świetny pomysł na wykorzystanie schabu. Roladki wyszły pyszne, soczyste. Obawiałam się, że jajecznica w farszu po blisko godzinnym pieczeniu będzie sucha, ale wyszła jak podana świeżo z patelni :) Było pysznie!

Składniki:

  • -6 plastrów schabu bez kości
    -4 jajka
    -50 g boczku wędzonego
    -pół szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych
    -3 łyżeczki masła + 1 łyżeczka do natłuszczenia formy
    -3 łyżki mleka
    -sól, pieprz
    -odrobina oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Faszerowane roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki z jajecznica 1. Schab cienko rozbijamy, przyprawiamy. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Jajka roztrzepujemy z solą i wlewamy do boczku, smażymy jajecznicę. Jeszcze ciepłą nakładamy na każdy plaster mięsa i zwijamy w roladkę.
  • roladki z jajecznica 2. Każdą roladę moczymy w mleku i panierujemy w płatkach kukurydzianych. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i na każdy kawałek wykładamy pół łyżeczki masła. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok. 50-55 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować