Rolada schabowa z białą kiełbasą

4.5 (143 ocen)

Mięso jest idealne, kruchutkie, wyśmienite na świąteczny, rodzinny obiad. Plastry boczku nadają roladzie soczystości. Wyśmienita zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki:


  • 1kg schabu
    2 cienkie białe parzone kiełbaski
    kilka plastrów parzonego boczku
    łyżka musztardy
    op. przyprawy do mięsa wieprzowego
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Dania mięsne

Rolada schabowa z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć, osuszyć i rozciąć na duży płat. Mięso rozbić tłuczkiem i oprószyć z obu stron przyprawą. Posmarować z wewnętrznej strony musztardą, ułożyć plasterki boczku i kiełbaski. Roladę ciasno zwinąć i związać nicią. Następnie zwinąć ciasno w papier do pieczenia i odstawić na kilka godzin do lodówki. Roladę wstawić w blaszce do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 1,5 godziny. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i zostawić w nim mięso na ok 15 minut. Przed krojeniem na plastry odczekać 10 minut aby soki równo rozeszły się po mięsie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Boczek Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować