Rolada waflowa kakaowo - kokosowa

4.48 (192 ocen)

  • 40 min

Jest pyszna,. Świetnie sprawdza się podczas spotkań rodzinnych i z przyjaciółmi.

  • 40 min

Składniki:

  • Porcja na 3 rolady waflowe
    6 wafli
    1 galaretka wiśniowa

    masa I:
    2 łyżki kakao
    1,5 szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru
    4 paczki herbatników

    masa II:
    10 dag wiórków kokosowych
    10 łyżek mleka
    kostka masła
    3/4 szklanki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery

Rolada waflowa kakaowo - kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i wlać do wąskiego naczynia. Mleko, kakao i cukier zagotować. Herbatniki pokruszyć i wsypać do ciepłej zagotowanej masy, wymieszać. Wziąć 3 pary wafli (po 2 sztuki). Na każdy z 3 wafli ułożony grubym kwadratem do góry nakładać ciepłą masę. Wiórki kokosowe zalać gorącym mlekiem. Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać przestudzone wiórki. Na kolejne 3 wafle nałożyć masę kokosową. Przełożyć jeden ciemny wafel (kakaowy) waflem jasnym (kokosowym), tak aby powstały 3 oddzielne placki. Stężałą galaretkę pokroić na 3 pasy, kłaść na brzegi andrutów i zawijać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować