Rolada szpiankowa z łososiem

4.5 (180 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Efektowna przystawka

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego (450 g)
    200 g łososia wędzonego
    300 g serka kanapkowego chrzanowego
    4 jajka
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    sól, pieprz
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada szpiankowa z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić na patelni, dodać masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz i smażyć aż odparuje nadmiar wody. Wystudzić.

    Szpinak wymieszać z żółtkami jajek i mąką. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do szpinaku i wymieszać. Masę szpinakową wyłożyć na wyłożoną papierem od pieczenia blaszkę z piekarnika. Piec 15-20 minut w 170 stopniach. Ciasto wyjąć z piekarnika, przykryć ściereczką i zwinąć. Kiedy wystygnie rozwinąć i delikatnie zdjąć papier. Ciasto szpinakowe posmarować serkiem i rozłożyć na nim łososia. Roladę zwinąć i schłodzić w lodówce, przed podaniem pokroić na krążki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować