ROLADA BISZKOPTOWA Z PAPIERÓWKAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Biszkopt pieczony z jabłkami a potem zwijany. Najlepsze jabłka do takiej rolady to papierówki. Rolada jest miękka, winna, pyszna.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • nadzienie:
    -100 g. pokruszonych biszkopcików
    -ok. 800 g. pokrojonych papierówek
    -1 cukier waniliowy
    -cynamon

    biszkopt:
    -6 jajek
    -150 g. cukru
    -100 g. mąki tortowej
    -100 g. mąki ziemniaczanej
    -3 łyżki oleju
    -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    do oprószenia:
    -cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Rolada biszkoptowa

Rolada biszkoptowa z papierówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ROLADA BISZKOPTOWA Z PAPIERÓWKAMI 1. nadzienie-Blaszkę 30x40 wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód rozsypać pokruszone biszkopciki.
  • ROLADA BISZKOPTOWA Z PAPIERÓWKAMI 2. Na biszkopciki porozrzucać, pokrojone jabłka. Jabłka oprószyć cynamonem z cukrem waniliowy.
  • ROLADA BISZKOPTOWA Z PAPIERÓWKAMI 3. biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Przesiewać mąkę z proszkiem do jajek i delikatnie mieszać, jednocześnie dodając olej.Zalać owoce i wyrównać.
  • ROLADA BISZKOPTOWA Z PAPIERÓWKAMI 4. Piec ok. 25-30 min.175*. Sprawdzać żeby nie przesuszyć, bo będzie łamać się przy zwijaniu.
  • ROLADA BISZKOPTOWA Z PAPIERÓWKAMI 5. Przykryć ściereczką, albo papierem do pieczenia i większą deską. Odwrócić, zdjąć papier.
  • ROLADA BISZKOPTOWA Z PAPIERÓWKAMI 6. Za pomocą papieru od dołu,zwijać ciepły biszkopt na roladę.Odstawić do całkowitego wystygnięcia.
  • ROLADA BISZKOPTOWA Z PAPIERÓWKAMI 7. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować