Rogaliki z ciasta francuskiego

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Goście w drodze? Dobrze się składa, bo przepis który podaje to as w rękawie każdej gospodyni. Jak to się mowi: łatwo, szybko i przyjemnie...

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    Ulubiona konfitura
    Cukier do posypania (trzcinowy lub zwykly)
    Roztrzepane surowe jajko
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Rogal Ciasta Rogale Ciastka Rogaliki

Rogaliki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rogaliki z ciasta francuskiego 1. Ciasto francuskie rozłożyć i posmarować konfitura. Wyciąć z ciasta trojkaty i zwijać, zaczynając od dłuższej krawędzi, jak rulon. Wywóz, uformuj na kształt rogaliki.
    Nagrzej piekarnik na 180C i blachę wyłóż papierem do pieczenia.
    Rogaliki posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp cukrem.
    Wstaw do piekarnika i piecz na złoty kolor.
    Smacznego!

Porady

Możesz również zamiast konfitury, zawinąć w ciasto kawałki jabłka lub gruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować