Różane rogaliki z ciasta francuskiego

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

Banalnie proste i bardzo smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • Paczka ciasta francuskiego z lodówki lub mrożonego
    marmolada lub konfitura różana
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Różane rogaliki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, blachę na której będą się piekły opłucz wodą, pozostaw na niej krople.
  • 2. Ciasto przetnij na 8 kwadratów. Każdy kwadrat przetnij po przekątnej aby powstały dwa trójkąty. Smaruj cienko marmoladą, pozostawiając 5 mm zapas od brzegów. Zwijaj zaczynając od podstawy trójkąta. Ułóż na blasze i piecz 15 minut.

Porady

Zrumienione ciasto francuskie natychmiast wyjmij z piekarnika, gdyż łatwo się przypala.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować