Rogaliki z ciasta francuskiego z porem, szynką i mozarellą

4.5 (164 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Świetna przekąska na imprezę lub po prostu do schrupania na co dzień.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op ciasta francuskiego
    1 mały por
    5 plasterków szynki
    1 op mozarelli
    sól
    pieprz
    1 łyżka masła klarowanego
    1 jajko
    czarnuszka
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Rogaliki z ciasta francuskiego z porem, szynką i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora myjemy, kroimy na cienkie krążki. Smażymy na maśle klarowanym. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Mozarellę ścieramy na tarce o dużych oczkach, szynkę kroimy w kostkę.
  • 3. Rozwijamy ciasto, przecinamy wzdłuż na 2 części a następnie kroimy w trójkąty. Nakładamy na szeroką podstawę ok łyżeczkę pora, odrobinę szynki i sera. Zawijamy, sklejamy rogi. Układamy na papierze do pieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy ok 15 -20 min w 200 st. Smacznego!

Porady

Rogaliki świetnie smakują z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Por Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować